Senior prosjektingeniør - byggeplassleder

Ifo Da Oslo
13/03/2021

Om selskapet: IK Gruppen AS (privateid) eier Inka Entreprenør As:

Fokus på rehabilitering og nybygg.

Selskapet er både byggherre og utbygger ved at IK gruppen gir prosjektene til Inka Entreprenør As.

68 eiendomsselskaper pluss 3 selskaper med ansatte i (Maya Eiendom, Inka Entreprenør og Maya Apartments).

Totalt har selskapet 40 ansatte. Blant annet 10 snekkere, 7 vaktmestere, driftsleder, prosjektledere, og 4 på økonomiavdelingen for å nevne noen.

Viktig fokus for prosjektingeniøren vil være: HMS, KS, vernerunder, fremdriftsplaner, fremdriftsmøter med de viktigste underentreprenørene (rør og vvs), følge opp å sikre leveranser til rett tid (stillaser etc.). Arbeidsstokken ute er erfarne og selvdrevne. Trenger lite oppfølging.

Kontoret vårt er i Tvetenveien, et 200 millioners prosjekt som er i oppstart. Vi skal i gang med rehabiliteringsprosjekter både i Parkveien og Frognerveien for å nevne noen. 

 

For mer info:

https://maya.no/om-oss

 

Overordnete oppgaver:

De er svært varierte, men hovedmålet er å sørge for leietakertilpasninger som kan gjelde både nybygg eller bygg som skal rehabiliteres. Disse byggene vil senere bli utleid av IK-Gruppen.

De fleste byggene er lager og logistikkbygninger, noe færre kontorbygg. I tillegg vil det også være en del bygårder som rehabiliteres for senere utleie gjennom IK-gruppen.

 

Spesifisering av oppgaver:

Man vil i samspill med leietaker diskutere og definere bygningsmessige endringer som leietaker ønsker, både i forkant, men også endringsbestillinger som kan komme under prosjektgjennomføringen. Man må derfor kunne både lese og forstå spesifikasjoner og tegninger i endringsbestillingene. Det er i denne forbindelse viktig at man kommer opp med løsninger som står i forhold til de potensielle leieinntektene, d.v.s. cost-benefit analyse og derved sørge for oppfølging av prosjektøkonomien. Dette vil gjøres i samarbeid med nærmeste leder.

Når man er enige om løsningene, vil man deretter innhente tilbud fra potensielle leverandører og velge den som gir lavest pris til rett kvalitet. 

Videre skal man drive byggeplass ledelse av egne ansatte, underentreprenører og innleide ressurser gjennom å koordinere aktivitetene og prosjektgjennomføringen ute på byggeplassene, herunder inneha HMS-ansvar, sørge for at man til enhver tid har bestilt inn rett bemanning (snekkere, rørleggere, malere, elektrikere, etc.) og korrekte materialleveranser til rett tid og antall/mengde.

Man vil kunne ha ansvar for mer enn ett prosjekt, -det kan være f. eks. et større og et mindre prosjekt på samme tid.

I tillegg kommer oppfølging av offentlige myndigheter og gjeldende regelverk.

Det er også ønskelig at man kan delta i prosjekteringsledergrupper (planlegging av prosjekter) og at man i tillegg også må opptre som byggherrens representant.

 

Ønsket formell bakgrunn:

Utdannelse kan være teknisk fagskole eller ingeniør med tømrerbakgrunn.

Alder er ca. 30-40 år.

5-10 års erfaring fra nybygg/rehabilitering/næringsbygg med dokumenterte kunnskaper (referanser fra gjennomførte prosjekter).

 

Ønskelige ferdigheter:

Man må kunne litt Excel samt kunne skrive møtereferater etc. på en presis, poengtert og kortfattet måte. 

Siden stillingen innebærer varierte oppgaver med stadig nye utfordringer, kreves det gode læringsevner.

Det kreves videre at man er selvstendig, evner å skape struktur i egen arbeidsdag, har gode forhandlingsevner, liker variasjon, er trygg på seg selv, har gode samarbeidsevner, takler stress og press i perioder hvor man skal levere i henhold til planer og tidsfrister, og har en uformell og utadvendt profil. Det er også viktig at man har en økonomisk «sans» i tillegg til det bygg-faglige. 

 

 

Noen kommentarer fra arbeidsgiver;

I forhold til det siste avsnittet «spesifisering av oppgaver» så kan også forståelsen her forenkles. Det som kanskje forvirret rundt leietakere er i bunn og grunn at vedkommende må kunne være saklig, og ryddig i som omgang med våre kunder (leietakere).  Er vedkommende ryddig, saklig og tydelig (muntlig og skriftlig) vil det kunne fungere helt fint. Det holder at vedkommende har en normal og sunn generell økonomiforståelse og en god porsjon praktisk sans og erfaring fra byggeplass.

 

Vår hverdag er å fungere mer eller mindre som en vanlig entreprenør, lede underentreprenører, og drive små og store prosjekter – alle jobbene er kun for IK Gruppen (vår eier). Vi har fokus på produksjon og løsninger, og vi finner ofte ut hvordan vi ønsker å gjøre ting før vi ber konsulenter og arkitekter å rette seg etter det.

 

INKA leverer alt «in-house» så vi har ikke den vanlige saksgangen mot byggherre. Det vil si at vi har ikke så strenge endringsmeldings-regimer som andre «vanlige» entreprenører. Vi har også meget korte beslutningslinjer og vedkommende vil få stor frihet i å løse oppgavene på plassen.

 

Spørsmål om stillingen kan rettes til: Erik Løftingsbakken Mobil 908 55 918 E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Søknad med CV kan sendes til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Alle henvendelser til IFO blir behandlet konfidensielt, også overfor oppdragsgiver inntil annet er avtalt.

Ved å bruke denne nettsiden godtar du bruk av cookies. Du kan skru av disse i innstillingene i din nettleser. Les mer på vår personvernside.